Hoppa till huvudinnehållet

Tomas Andersson Wij kommer till Dals Rostock

Publicerad:
Reporter Liselotte Lans
Liselotte Lans
liselotte.lans@provinstidningen.se
Tomas Andersson Wij gästar Dals Rostock  den 2 december och ger en litterär konsert.
Tomas Andersson Wij gästar Dals Rostock den 2 december och ger en litterär konsert. Foto: Jessica Gow

Sångaren, låtskrivaren och journalisten Tomas Andersson Wij ger konsert på Kroppefjälls B&B den 2 december. Förbandet består av poeten Jimmy Alm med rötterna i Dalsland.

Det blir med andra ord en litterär konsert. Bakom arrangemanget står Bokdagar i Dalsland, Live på Kroppefjäll, Västra Götalandsregionen samt Jubel Agency.

Fått stipendium

Tomas Andersson Wij fick sitt genombrott med skivan ” Ett slag för dig” och har sedan dess turnerat regelbundet. Han har bland annat tilldelats Evert Taube-stipendiet och har också gjort låtar och översättningar till artister som Freddie Wadling, Totta Näslund och Bo Kaspers orkester. Han har dessutom deltagit på Poesidagar i Dalsland 2020 som musikalisk poet.

Blev känd

Jimmy Alm, som är förbandet, blev rikskändis som kommunpoeten i Tranemo. Han är uppvuxen i Stigen och han har också, precis som Tomas Andersson Wij, medverkat på Bokdagar i Dalsland tidigare. Dels under poesidagarna 2022 samt under sommarens Bokdagar i Dalsland festivalen.

Artikeltaggar

DalslandEvert TaubeFreddie WadlingKonserterKroppefjällLåtskrivandeMusikNöje/KulturPoesiSkådespelareTomas Andersson WijTotta NäslundTranemoVästra Götalandsregionen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.