Hoppa till huvudinnehållet

Oenighet när politikerna gav mer tid till butiksbygge vid E45-rondellen

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Kommunstyrelsen ger mer tid till exploatören som vill bygga vid E45-rondellen i Åmål.
Kommunstyrelsen ger mer tid till exploatören som vill bygga vid E45-rondellen i Åmål. Foto: Andreas Dagström

En ledamot valde att inte delta i beslutet, en annan ville gå tvärs emot tjänstemannaförslaget. Men det blev ändå förlängt markanvisningsavtal för den omstridda kullen vid E45-rondellen.

Kommunstyrelsen klubbade igenom samhällsbyggnadsenhetens förslag om att ge mer tid till exploatören som vill bygga två sällanköpsbutiker där vitsippekullen står. Detta med anledning hur utdragen processen blivit, sedan många synpunkter riktats mot projektet.

Även bland politikerna råder viss oenighet. Christer Törnell (KD) valde att avstå från delaktighet i kommunstyrelsens beslut, medan Mikael Nilsson (MP) yrkade på avslag. Därmed fanns två förslag att ta proposition på och efter acklamation fann ordförande Michael Karlsson (M) att avtalet ska förlängas.

Får ensamrätt

Exploatören Svensk Butiksutveckling önskar gå vidare med ett nytt detaljplaneförslag i området som möjliggör för två etableringar istället för tre, som det från början var tänkt vid vitsippekullen.

Markanvisningsavtal är en överenskommelse mellan kommun och byggherre som ger ensamrätt till ett område under begränsad tid under givna villkor.

Samhällsbyggnadschef Björn Wennerström har tidigare berättat att exploatören även förhandlar om markköp i närområdet med en privat markägare.

Provinstidningen har försökt komma i kontakt Thomas Hansen på Svensk Butiksutveckling.

Artikeltaggar

AvtalBjörn WennerströmBostad och byggenChrister TörnellE45HandelKommunstyrelsenKristdemokraternaMichael KarlssonMikael NilssonMiljöpartietThomas HansenÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.