Hoppa till huvudinnehållet

Här är pappersfabriken i Dalsland med högst löner

Publicerad:
Rexcell i Skåpafors har de högsta genomsnittliga lönerna bland pappers- och massabruken i Dalsland, enligt en kartläggning som fackförbundstidningen Dagens Arbete har gjort.
Rexcell i Skåpafors har de högsta genomsnittliga lönerna bland pappers- och massabruken i Dalsland, enligt en kartläggning som fackförbundstidningen Dagens Arbete har gjort. Foto: Thomas Wallin

Rexcell i Skåpafors har de högsta genomsnittliga lönerna bland pappers- och massabruken i Dalsland 2023. Det visar en kartläggning som fackförbundstidningen Dagens Arbete har gjort.

Högst upp bland fabrikerna i Dalsland ligger Rexcell Skåpafors på plats 21 med en genomsnittlig månadslön, plus fasta tillägg, på 32 252 kronor. På 27:e plats ligger Dals Långed Coating på 31 653 kronor. Längst ner av Dalslandsfabrikerna ligger Ahlstrom Billingsfors på 30 940 kronor.

Har avancerat

Senast denna undersökningen gjordes var under 2020. Sedan dess har Ahlstrom gått upp från plats 48 till plats 37, även Dals Långed Coating har höjt sig från plats 35 till plats 27. Rexcell har dock åkt ner ett steg på listan, istället har SCA Ortviken knipsat 20:e platsen med en 47 kronor högre lön.

På förstaplatsen i hela landet hittar vi ATA Timber Waggeryd Cell i Småland med en snittlön, samt fasta tillägg, på 37 111 kronor. Inte långt därefter kommer Swedpaper i Gävle på 36 692 kronor. Längst ner på listan hittar vi Metsä-Tissue Paulinström med 28 288 kronor.

Elvira Jonasson

Genomsnittlig lön på Dalslands pappers- och massabruken 2023:
Arbetsplats: Genomsnittlig månadslön:
Rexcell Skåpafors 32 252 kronor
Dals Långed Coating 31 653 kronor
Ahlstrom Billingsfors 30 940 kronor

Artikeltaggar

Ahlstrom BillingsforsArbeteATA TimberDals LångedDalslandLönerMetsä-TissuePrivatekonomiRexcellSCASkåpaforsWaggeryd Cell

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.