Hoppa till huvudinnehållet

Nämndordförande hoppar av – byter stol med närmaste man: ”Inte så dramatiskt”

Publicerad:
Rockad kommer att ske på de tyngsta posterna i välfärds- och arbetsmarknadsnämnden.
Rockad kommer att ske på de tyngsta posterna i välfärds- och arbetsmarknadsnämnden. Foto: Andreas Dagström

Välfärds- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Camilla Ackerblad (M) avsäger sig sitt uppdrag – bara för att byta stol med nämndens förste vice ordförande Jan Sedenka (M).

Avsägelse respektive fyllnadsval gällande de högsta posterna i välfärds- och arbetsmarknadsnämnden finns med på dagordningen vid nästa veckas kommunfullmäktigemöte.

– Det är inte så dramatiskt som det ser ut i kallelsen. De ska bara byta plats, säger kommunstyrelsens ordförande Michael Karlsson (M) och betonar samtidigt att saken inte är klar förrän den behandlats politiskt.

Orsaken till rockaden ska vara arbetsbelastning. Nämndordförande Camilla Ackerblad (M) har för närvarande tung arbetsbelastning och känner behov av att varvar ner det politiska tempot något, samtidigt som förste vice ordförande Jan Sedenka (M) är villig att steppa upp ett snäpp i ansvar.

Samtidigt håller Ackerblad dörren öppen för en framtida återkomst på ordförandeposten.

– Allt är lugnt och planerat, säger Michael Karlsson (M). Det ligger praktiska skäl bakom rockaden.

Artikeltaggar

Camilla AckerbladKommunstyrelsenMichael KarlssonNämnderPolitikVälfärd

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.