Hoppa till huvudinnehållet

Säffleklubbs ordförande prisas: ”Framgångarna kan bidra till att sätta Kila på kartan”

Publicerad:
Reporter Marcus Mathiesen
Marcus Mathiesen
marcus.mathiesen@nwt.se
Årets vinnare Jan Rask Olsson får priset av Malin Wahlman, hållbarhetsansvarig hos Länsförsäkringar Värmland.
Årets vinnare Jan Rask Olsson får priset av Malin Wahlman, hållbarhetsansvarig hos Länsförsäkringar Värmland. Foto: Pressbild

Kila IF:s ordförande prisas efter att ha mångdubblat antalet aktiva ungdomar.

Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris går i år till Kila IF:s ordförande och ungdomsansvarige, Jan Rask Olsson.

– Det känns väldigt stort och jag blir otroligt rörd över att bli så uppmärksammad. Att jag och Kila IF i Säffle vinner ett sådant här fint pris känns riktigt stort, säger han.

Av över hundra nominerade prisas han för sitt hårda arbete för Säffleklubben, som på några år gått från fem aktiva ungdomar till 120 stycken, och över 20 ledare. Till stor del på grund av Jan Rask Olssons insats, enligt nomineringen.

– Jan förtjänar allt och lite till, vi är otroligt stolta över att ha honom som ordförande och att vi genom framgångarna kan bidra till att sätta Kila på kartan, säger medlemmarna ur styrelsen, som var på plats vid prisutdelningen.

Priset delas ut för insatser och goda exempel i länet, med fokus på att uppmuntra och uppmärksamma bidrag som stärker Värmland både nu och framåt.

Jan Rask Olsson får 25 000 kronor, som han planerar att dela med sin fru, som även hon är aktiv i klubben.

Artikeltaggar

KilaKila IFLänsförsäkringarMänskligtNomineringarNöje/KulturPrisutdelningarSäffleVärmlands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.