Hoppa till huvudinnehållet

Dalsländske klubbikonen lämnar IFK Göteborg – efter 14 säsonger

Publicerad:
Förutom några korta utlandssejourer i Italien och Grekland har Sebastian Eriksson varit IFK Göteborg trogen under karriären.
Förutom några korta utlandssejourer i Italien och Grekland har Sebastian Eriksson varit IFK Göteborg trogen under karriären. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Han var med och räddade IFK Göteborg kvar i Allsvenskan. Men nu går Åsebrosonen Sebastian Eriksson och Göteborgsklubben skilda vägar, när hans kontrakt löper ut i vinter.

Det blev en dramatisk avslutning i IFK Göteborg för Sebastian Eriksson. Efter en motig säsong räddades det allsvenska kontraktet först i slutminuterna borta mot Varberg, i säsongens sista match. Efter det säkrade kontraktet meddelar Sebastian Eriksson, som kom till IFK Göteborg som junior redan 2007, att han lämnar klubben när kontraktet går ut nu i vinter.

Efter 14 säsonger och 368 matcher i klubben har den hårdföre och hårt jobbande innermittfältaren blivit något av en profil i klubben.

– Jag har alltid känt ett stort stöd från supportrarna och har gjort allt för deras skull. Jag älskar den här föreningen och är så tacksam över att ha fått vara en del av den under så många år. Det är svårt att sätta ord på något som har betytt och som betyder så mycket för mig, säger Sebastian Eriksson i en intervju med Fotbollskanalen.

Om och i så fall var 34-åringen kommer att spela nästa säsong är inte klart än.

Artikeltaggar

AllsvenskanFotbollGreklandIFK GöteborgItalienKarriärSebastian ErikssonSportVarberg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.