Hoppa till huvudinnehållet

Högt tryck på nya bankkontoret: ”Vi kommer leva upp till förväntningarna”

Publicerad:
Efter sommaren 2024 öppnar Dalslands Sparkbank ett bankkontor i Åmål. Och de ska leva upp till förväntningarna, lovar Magnus Olsson, vd.
Efter sommaren 2024 öppnar Dalslands Sparkbank ett bankkontor i Åmål. Och de ska leva upp till förväntningarna, lovar Magnus Olsson, vd. Foto: Tommy Löfgren

En vecka har passerat sedan Dalslands Sparbank kunde berätta att de ska öppna ett nytt bankkontor i nuvarande Elons lokaler i Åmål.

Trots att kontoret beräknas vara i gång först efter nästa sommar råder det redan ett stort intresse från såväl privatpersoner och företag i Åmål att ansluta sig till banken.

– Framförallt är det många föreningar som har hört av sig och vill byta till oss, säger Magnus Olsson, vd på Dalslands Sparbank.

I dagsläget har Dalslands Sparbank kontor i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och Mellerud. I fredags förra veckan kom nyheten om att de även öppnar ett bankkontor i Åmål, som ska ha ett fullserviceutbud av banktjänster och personlig rådgivning både för privat- och företagskunder.

Dalslands Sparbank öppnar kontor i Åmål: ”Vi ska ha öppen dörr”Fattig släkting får revansch

– Vi har fått väldigt många reaktioner sedan dess, både på sociala medier och i fysisk form. Det har varit väldigt glada tillrop och det är också många som har visat intresse för och sökt tjänsterna som kommer tillkomma, säger Magnus Olsson.

Likaså uttryckte många sin glädje i Provinstidningens kommentarsfält när nyheten delades på Facebook. ”Inte en dag för tidigt”, ”En bank som man kan gå in till”, ”Som jag har väntat”, lyder några av kommentarerna.

Ni har höga förväntningar på er. Kommer ni kunna leva upp till dem?

– Vi kommer leva upp till förväntningarna. Fler ska rekryteras, men vi har redan satt till en bas med duktiga medarbetare. Jag tycker att vi har satt ihop ett bra team. Möjligtvis kan det bli intensivt precis när vi öppnar kontoret, men det ska vi se till att vi har kapacitet för, när det är dags.

Många nyfikna

Enligt Magnus Olsson har Dalslands Sparbank redan i dag många Åmålskunder, både privatpersoner och företag, som nu alltså slipper ta sig till andra orter för sina bankärenden.

Men ytterligare Åmålsbor är intresserade av att bli kunder hos Dalslands Sparbank när det nya bankkontoret ska öppna på Kungsgatan.

– Det har kommit en hel del förfrågningar. Framförallt är det många föreningar som har hört av sig och vill byta till oss, säger vd Magnus Olsson.

Artikeltaggar

ÅmålDalslandDalslands SparbankEkonomiElonFacebookMagnus OlssonMellerudSociala medier

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.