Hoppa till huvudinnehållet

Segerraden förlängd för Karlskoga – besegrade Billingsfors

Publicerad:
Billingsfors IBK förlorade mot Karlskoga IB
Billingsfors IBK förlorade mot Karlskoga IB

2-6 (0-4, 2-1, 0-1) blev resultatet när Billingsfors och Karlskoga möttes i Billingsfors Bollhall på fredagen. I och med detta har Karlskoga tre raka segrar i division 2 Värmland herr i innebandy, och efter den tuffa perioden är Karlskoga nu i riktigt bra form.

– Vi kommer ut bra första byten och har bra press på dem men sedan så kommer de igenom oss för lätt flertalet gånger i första och sätter sina lägen. Andra och även tredje perioden kommer vi rätt och gör 40 riktigt bra minuter men vi sätter inte våra lägen. Ska inte ta något ifrån deras målvakt som storspelar men vi måste bli effektivare och inte falla ihop under perioder när det går emot, kommenterade Billingsfors tränare Patrick Erlandsson.

Karlskogas tränare Alexander Palosaari tyckte så här om matchen:

– Vi gör en riktigt bra förstaperiod och känner oss aldrig riktigt oroliga utan tuggar på och har kontroll. Så en stabil insats men nu väntar tuffare matcher framöver och hoppas segersviten förlängs.

Karlskoga spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Hampus Helj, ett mål av Robin Sjöström och ett mål av Theo Johansson. Karlskoga ökade ledningen till 0-5, på nytt genom Robin Sjöström efter 10.18 i andra perioden.

Billingsfors reducerade dock till både 1-5 och 2-5 genom Benjamin Godtman och Alex Holm, det sista med 3.1 kvar att spela av perioden.

Karlskoga gjorde dock 2-6 genom Max Gustafsson efter 20.22 och avgjorde matchen.

Karlskogas nya tabellposition är femte plats, medan Billingsfors är på tionde plats.

Fredag 1 december 20.00 spelar Billingsfors hemma mot Filipstad. Karlskoga möter Karlstads IBF Ungdom borta i Klubbhuset Arena fredag 24 november 19.45.

Artikeltaggar

Billingsfors BollhallBillingsfors IBKDivision 2 VärmlandInnebandyKarlskoga IB

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.