Hoppa till huvudinnehållet

DÖDSFALL: Med stor kärlek till hembygden och djuren

Publicerad:
Foto: Privat

Bertil Andersson Skräddarekil, Kilarna, Åmål, har avlidit 93 år gammal.

Bertil Andersson föddes och växte upp i Skräddarekil tillsammans med sina föräldrar och fyra syskon. Förutom militärtjänstgöringen på regementet I2 i Karlstad och utbildningen vid Nuntorps Lantmannaskola förblev Bertil Skräddarekil trogen hela sitt liv.

Kärleken till hembygden och djuren präglade hela hans liv. Han började tidigt hjälpa till på gården som han så småningom tog över. Han hade kor i olika omgångar och under en längre period födde han upp Gotlandsfår som han också tävlade och rönte stor framgång med.

Förutom arbetet på gården hade Bertil heltidstjänst som grävmaskinist i många år hos Gräv & Schakttjänst Bröderna Skoogh och senare även hos Hammarströms AB. Han arbetade också bland annat som stallkarl hos Åmåls Ridklubb på Finserud och som avbytare på olika gårdar i trakten, två uppdrag han trivdes väldigt bra med.

Bertil gjorde många resor ut i världen ofta arrangerade av tidningen Land med besök på jordbruk i andra länder samtidigt som han var lika intresserad av andra sevärdheter. Han kom alltid hem fylld av intryck och reseminnen han gärna delade med sig av. Bertil tyckte mycket om musik och själv sjöng och visslade han lika vackert. Han tyckte om att fiska, gå på trav och allra mest att umgås med släkt och vänner och både berätta och lyssna till goda historier. De sista åren tillbringade han på Solsätershemmet i Tösse.

Närmast sörjande är syskonbarnen Tom, Magnus, Maria och Ann med familjer.

Artikeltaggar

Åmåls RidklubbDödsfallI2KarlstadNuntorpSläktSolsätershemmetSyskonTösse

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.