Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Många ville se de nya lägenheterna på Åmålsgården

Publicerad:
Maj-Britt Bornmo hade med sig sonhustrun Eivor Andersson Rådal och sonen Lennart Andersson när hon såg sig omkring i de nya lägenheterna.
Maj-Britt Bornmo hade med sig sonhustrun Eivor Andersson Rådal och sonen Lennart Andersson när hon såg sig omkring i de nya lägenheterna.

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

1973

Tjuv av nöden. Ett av de mest sällsamma inbrott åmålspolisen någonsin haft att utreda har utförts under mörkrets timmar i Åmål. Det rör sig inte om något större inbrott, det handlar inte om kassaskåpsskärning, ej heller om mängder av pengar i utbyte. Det heter som bekant att tillfället gör tjyven. Det heter också att nöden har ingen lag. Inbrottet förövades i källaren till Riksbyggens nybygge utmed Malmgatan. Byte: En toalettstol.

1998

Någon måste ge blod.

– Man måste tänka på sina medmänniskor. Nästa gång är det kanske jag som behöver blod.

Det säger åmålsgrabben Rolf Pettersson, och det är ett ofta återkommande argument varför en del människor är blodgivare. Många är det, men det behövs fler.

Vid blodcentralen på sjukhuset i Säffle har man i dag omkring 850 blodgivare, varav många är från Åmål.

2013

Stort intresse för nya trygghetsboendet. Intresset var stort för att titta på de tomma lägenheterna i det nya trygghetsboendet på Åmålsgården i lördags.

Totalt, på det som tidigare var avdelningarna Eken och Linden på Åmålsgården, finns 40 lägenheter från 45,5 kvadratmeter till 70 kvadratmeter. I dagsläget står fyra tvåor tomma och det var dessa lägenheter som i lördags stod öppna för besökare när Åmåls Kommunfastigheter hade visning.

Åkabs personal fick svara på många frågor. Besökarna ville framför allt veta hur höga hyrorna är och vad som ingår i trygghetsboendet.

Artikeltaggar

ÅkabÅmålÅmålsgårdenBostad och byggenBrott, lag och rättInbrottLägenheterRiksbyggenSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.