Hoppa till huvudinnehållet

Slutsålt för tredje gången – hållbart mode med glitter och fest

Publicerad:
Julia Tordsdotter som var en av mannekängerna, förbereder sig här för en av visningarna.
Julia Tordsdotter som var en av mannekängerna, förbereder sig här för en av visningarna. Foto: Jan Lorentsson

Ett 70-tal gäster på Dalslands Skafferi fick ta del av vinterns mode – till tonerna av svängig musik och till smakerna av en läcker meny.

Det var tredje gången butiken By Cazandra och restaurangen Dalslands Skafferi arrangerade modevisning – och sålde ut biljetterna.

– Väldigt mycket glitter, och ganska mycket svart. Mycket blandade typer av material, som till exempel skinn med siden, eller grovstickade material.

Cazandra Hagström beskriver vinterns mode, och fick alltså i lördags chansen att visa vad hennes butik har att erbjuda, under festliga och trivsamma former på Dalslands SKafferi.

– Jag står för hållbarhet, fortsätter hon. Man ska kunna ha kläderna över tid.

Ulf Johansson var en av de lokala modeller som anlitats för kvällen.
Ulf Johansson var en av de lokala modeller som anlitats för kvällen. Foto: Jan Lorentsson

Hur menar du?

– Inte blommiga klänningar eller sicksack-mönstrade kläder som bara funkar en säsong. Överlag tänker jag hållbarhet både hur det ser ut, och vilket material det är.

Cazandra Hagström säger att man också märker av att en del klädtillverkare har flyttat tillbaka fabrikerna från Asien till Europa, en trend man började se i samband med pandemin.

Vintermodet innehåller mycket glittriga inslag, ganska mycket svart och ofta blandade material, som skinn med siden eller grovstickade material.
Vintermodet innehåller mycket glittriga inslag, ganska mycket svart och ofta blandade material, som skinn med siden eller grovstickade material. Foto: Jan Lorentsson

Måltiden som Dalslands Skafferi hade komponerat bestod av torskrygg med champagnesås, ugnsbakad spetskål, basilikaolja och friterad kronärtskocka, och till dessert vit chokladmousse med lingon och crumble.

I entréavdelningen på restaurangen hängde flera av de kläder som mannekängerna visade. Både under kvällen, och på väg ut efter alla upplevelser, passade gäster på att titta närmare. Det blev en hel del inköp också, och att döma av kommentarerna bland borden var det glada och nöjda gäster.

Ulf Johansson och Ann-Christine Anki Höjdén showade och fick ta emot applåder och jubel, liksom de andra mannekängerna.
Ulf Johansson och Ann-Christine Anki Höjdén showade och fick ta emot applåder och jubel, liksom de andra mannekängerna. Foto: Jan Lorentsson
Mannekängrundorna gick runt borden och besökarna kunde se på kläderna från nära håll, även om det var ganska mörkt i lokalen. Här Moa Englund och Simone Gustafsson.
Mannekängrundorna gick runt borden och besökarna kunde se på kläderna från nära håll, även om det var ganska mörkt i lokalen. Här Moa Englund och Simone Gustafsson. Foto: Jan Lorentsson
Cazandra Hagström från By Cazandra och Stella Olsson från Dalslands Skafferi var helnöjda med kvällen. Det var fullsatt, besökarna var glada och nöjda med både visningar, mat och musik, och det såldes också en hel del kläder från hängarna vid entréavdelningen.
Cazandra Hagström från By Cazandra och Stella Olsson från Dalslands Skafferi var helnöjda med kvällen. Det var fullsatt, besökarna var glada och nöjda med både visningar, mat och musik, och det såldes också en hel del kläder från hängarna vid entréavdelningen. Foto: Jan Lorentsson
Tommi Kultanen trivdes i rollen som mannekäng, och fick bli modell för männens mode i vinter.
Tommi Kultanen trivdes i rollen som mannekäng, och fick bli modell för männens mode i vinter. Foto: Jan Lorentsson
I lördags arrangerade företaget By Cazandra och restaurangen Dalslands Skafferi modevisning för tredje gången.
I lördags arrangerade företaget By Cazandra och restaurangen Dalslands Skafferi modevisning för tredje gången. Foto: Jan Lorentsson
Simone Gustafsson och Moa Englund med tomtebloss, för att markera årstiden och högtiderna vi är på väg mot.
Simone Gustafsson och Moa Englund med tomtebloss, för att markera årstiden och högtiderna vi är på väg mot. Foto: Jan Lorentsson

Artikeltaggar

ÅmålBy CazandraDalslands skafferiFritid och livsstilHandelMatMode

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.