Hoppa till huvudinnehållet

Starkt debutår av Tössehästen M.P. Atle

Publicerad:
M.P. Atle från tidigare framträdande med tränaren Kristian Lindberg i sulkyn. På Jarlsbergs travbana var det Vidar Hop som skötte tömmarna./ARKIVBILD
M.P. Atle från tidigare framträdande med tränaren Kristian Lindberg i sulkyn. På Jarlsbergs travbana var det Vidar Hop som skötte tömmarna./ARKIVBILD Foto: Björn Martinsson

Lars Ottossons M.P. Atle, med Vidar Hop i sulkyn, slutade trea på Jarlbergs travbana utanför Tönsberg på lördagen.

Treåriga kallblodet M.P. Atle har gjort ett strålande debutår på tävlingsbanan. Lars Ottosson i Tösse äger den fine fuxen som tränas av Årjängs Kristian Lindberg.

På sina fem framträdande i år har det blivit två segrar, två andrapris och nu senast på norska Jarlsberg ett tredjepris i hård konkurrens.

På Jarlsberg var det Vidar Hop som satt i sulkyn då DNT:s höstfinal för treåringar skulle avgöras. M.P. Atle var snabb ur volten och kunde tidigt ta hand om ledningen men fick mest hela tiden lite småpress på utsidan.

I sista sväng hade Mjölner Borken fått upp farten och han kom med en solid avslutning för Jan Roar Mjölneröd där sista 500 gick på snabba 1.26,0. Precis på linjen passerade också Asakblomst, vilket innebar ett tredjepris till M.P. Atle.

Strålande debutår

22 500 norska kronor inbringade tredjepriset och M.P. Atle sänkte också sitt rekord till 1.29.0/2 100 meter. Den treårige Tekno Odin-sonen har sprungit in 116 073 kronor på sina fem starter under sitt strålande debutår.

Artikeltaggar

ÅrjängKristian LindbergLars-Olof OttossonRekordSportTösseTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.