Hoppa till huvudinnehållet

Populär preppingpoddare ger tips för små och stora katastrofer

Publicerad:
Patrick Sellman har en liten gård i värmländska Gräsmark med både bin och hönor. Sedan februari 2021 driver han prepping-podden ”I väntan på katastrofen” tillsammans med Kalle Zackari Wahlström. Hittills har det blivit 117 avsnitt.
Patrick Sellman har en liten gård i värmländska Gräsmark med både bin och hönor. Sedan februari 2021 driver han prepping-podden ”I väntan på katastrofen” tillsammans med Kalle Zackari Wahlström. Hittills har det blivit 117 avsnitt. Foto: Maria Obed

Poddcastprofil, beredskapsentreprenör, småbrukare, biodlare och tidigare yrkesofficer. Måndag 20 november komme r Patrick Sellman från Gräsmark till Åmål för att föreläsa om ”Hemberedskap – i väntan på katastrofen.

Patrick Sellman är bland annat känd från preppingpodden ”I väntan på katastrofen” tillsammans med SVT-profilen Kalle Zackari Wahlström, där de pratar om krisberedskap utifrån hushållens perspektiv, med tips för att klara både små och stora kriser.

Podden tar upp allt från krigsplacering och äggkläckning till kompostering och har hittills sänts i 117 avsnitt. Senaste programmet, som kom i torsdags, har rubriken ”Patricks mamma och BOL-biodling”.

Patrick Sellman är kritisk mot just-in-time-systemet med begränsad lagerhållning och betonar hushållens förmåga till uthållighet som fundamentet för samhällets försvarskraft. Finns det inte värme, mat och vatten, klarar man sig inte långt.

Som opinionsbildare vill han lära ut vad som krävs och hur vi alla behöver förbereda oss – utifall att – utifrån en relevant riskbedömning. Han ger därför praktiska råd om för hur det går att göra sig lite mer självförsörjande, även om man inte har eget småbruk utan till exempel bor i lägenhet eller radhus.

– Det är klart att oftast har man rätt när man förnekar att krissituationer skulle kunna hända. Problemet är bara att om en krissituation sker, då är konsekvenserna fruktansvärda om man inte är beredd, sa Patrick Sellman i en intervju med Fryksdals-Bygden våren 2022 när människor bunkrade i oro för Ukrainakriget.

Arrangemanget på Saga-bion är en del i föreläsningsserien ”Aktuell försvarsinformation”.

Artikeltaggar

ÅmålBostad och byggenFörsvarsutbildarnaGräsmarkHushållKalle Zackari WahlströmKatastroferOlyckor och katastroferPatrick Sellman

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.