Hoppa till huvudinnehållet

Inte värdigt att uttrycka sig som Enger

Publicerad:
”Tomma lokaler i centrum bör vi självfallet inte ha”, skriver allianspolitikerna i sin insändare./ARKIVBILD
”Tomma lokaler i centrum bör vi självfallet inte ha”, skriver allianspolitikerna i sin insändare./ARKIVBILD Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på Per Engers insändare i PD den 18 november, ”Tjänstemän ’tror’ de gör nåt bra”.

Vi läste Per Engers litania – klagosång – över tjänstemän och förtroendevalda i Åmåls Kommun, och hur lite vi förstår och att vi spelar poker med Åmåls väl och ve!

Att på detta sätt idiotförklara alla som inte tycker som Per Enger är tyvärr inte ovanligt för honom, men icke för ty, så är det oförsvarligt att uttrycka sig på ett sådant nedlåtande sätt om enskilda tjänstepersoner! Det är inte värdigt att uttrycka sig så. Tjänstemännen arbetar efter de direktiv som ges av kommunstyrelse och fullmäktige – inget annat!

Och att vi som är förtroendevalda dessutom skulle vara ”nickedockor” och inte har rätt eller ens kan/ska yttra oss för att kommunstyrelsens ordförande Michael Karlsson (M) skulle hindra oss, är ju också fascinerande resonerat av hr Enger! Vilken konspirationsteori!

Kanske kan denna kommentar visa på annat, Per Enger?

Om inte jag minns helt fel, så har jag aldrig under mina snart 20 år i Åmål, hört Per Enger vara positiv till någonting som händer eller är på gång i Åmål, snarare tvärtom. Hur alla i kommunal förvaltning och folkvalda politiker varit så korkade och inte fattar något, oavsett vad det gäller! Rätt bra grundinställning, eller hur? Vara emot allt!? Inte se möjligheter.. ?

Den konsekvensutredning som nämns är under arbete och innan den är klar sker ingenting åt endera hållet beträffande vitsippekullens eller P-platsers vara eller inte vara, punkt slut!

Tomma lokaler i centrum bör vi självfallet inte ha, men att folks inköpsvanor har ändrat sig radikalt de senaste åren har tydligen Per Enger missat. Mycket av handel sker ju över nätet, senast i raden var Life-butiken som la ner på grund av detta fenomen och den utvecklingen är svår att ändra/hindra..

Till sist, återigen för att vara tydlig: att hänga ut två tjänstemän på det sätt som Per Enger gör i sin insändare, är bara för lågt och dåligt! En ursäkt till dem vore på sin plats!

Vi som politiker kan och ska tåla att bli ifrågasatta, men gärna sakligt och utan invektiv!

För Borgerlig Allians

Peter Stenberg (L), Gunnar Jansson (M), Christer Thörnell (KD), Lars-Olov Ottosson (C)

Artikeltaggar

ÅmålCenterpartietFörvaltningHandelKommunstyrelsenKristdemokraternaPer EngerPokerPolitik