Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Här tar simhallens nya lekland form

Publicerad:
Simhallens lekland hade börjat ta form i november 2013.
Simhallens lekland hade börjat ta form i november 2013. Foto: Arkiv

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2013

Här tar simhallens lekland form. I går höll Åmåls kommun pressvisning i den nyrenoverade simhallen som återinvigs nu på lördag. Men det kanske allra mest intressanta pågick strax intill de nuvarande lokalerna. Där byggs nämligen simhallens nya lekland, som ska stå färdigt nästa år till en kostnad av 13 miljoner kronor.

1998

Byggvaruhandlare först i kvarteret Hovslagaren. Fastighetsbolaget Anbrida AB:s nybygge för byggvaruhandeln Stig Oskar AB står klart på Hovslagaregatan i Åmål. Dörrarna till de splitter nya lokalerna slogs upp i måndags.

Företagets ägare Anne Sörqvist, Britt Sörqvist och Dan Karlsson kan i och med inflyttningen lägga en intensiv och arbetsam period bakom sig.

Byggnadsytan är cirka 1700 kvadratmeter och rymmer två butikslokaler. Halva ytan hyrs av MK Klädmarknad.

1973

De senaste dygnens hala väglag har orsakat en lång rad olyckor, de allra flesta lyckligtvis utan personskador som följd. Efter en olycka i det så kallade Esso-korset i Tösse fick dock fem personer uppsöka sjukhuset i Säffle. Ingen av de skadade hade dock erhållit livshotande skador.

Artikeltaggar

ÅmålAnne SörqvistOlyckorOlyckor och katastroferPersonskadorSäffleTösseVäglagVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.