Hoppa till huvudinnehållet

Förslaget har inget med populism att göra

Publicerad:
Signaturen ”Två undersköterskor” får svar av Socialdemokraterna i Åmål./ARKIVBILD
Signaturen ”Två undersköterskor” får svar av Socialdemokraterna i Åmål./ARKIVBILD Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till signaturen ”Två undersköterskor” efter insändaren i PD 16 november, ”Det krävs lite mer än populism”:

Vi inom Socialdemokraterna la inför budgetförhandlingen i kommunfullmäktige fram ett budgetförslag. Vi har precis som Borgerlig Allans fått tillgång till samma siffror inför budgeten och vi valde att lägga en oförändrad budgetram till välfärd- och arbetsmarknadsförvaltningen för att istället dra in på andra ställen såsom kommunstyrelseförvaltningen.

Detta budgetförslag finns och har inget med populism att göra. Det har med andra prioriteringar att göra. Vill man läsa vårt förslag är det offentlig handling, som alla budgetförslag är.

När vi läser insändaren från ”Två undersköterskor” blir vi lite fundersamma. Vi anser inte att dagens personaltäthet är för hög och vi har heller aldrig ifrågasatt den. Det vi vänder oss emot är att Borgerlig Allians lagt en minskad budgetram till välfärd- och arbetsmarknadsförvaltningen med 9,3 miljoner kronor. Det enda sättet att komma inom den budgetramen är att minska personaltätheten.

Det är enligt våra bedömningar inte gynnsamt för våra undersköterskor och stödassistenter utan kommer att försämra arbetssituationen.

Vi inom Socialdemokraterna står för vår personals rätt till heltid och vi vill inte säga upp personal för att bekosta detta. Att påstå att den resurstid som undersköterskor och stödassistenter idag har är ett ”hitte-på-projekt” är helt fel. Det här är något som används över hela Sverige för att ge undersköterskor och stödassistenter möjlighet att jobba heltid. Ett avtal som är centralt taget.

Socialdemokraterna Åmål

genom Jerry Saxin, ordförande Åmåls arbetarkommun, Tommy Lehrman, vice ordförande Åmåls arbetarkommun

Artikeltaggar

AvtalBudgetarEkonomiJerry SaxinKommunfullmäktigeSamhälleSocialdemokraternaVälfärdÅmål