Hoppa till huvudinnehållet

Höll nollan tolv gånger i år – nu förlänger Härd med Viken

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Rasmus Facht och Christoffer Härd har båda valt att förlänga med Viken.
Rasmus Facht och Christoffer Härd har båda valt att förlänga med Viken. Foto: IF Viken

Christoffer Härd har setts som en av de bästa målvakterna i division 4 Bohuslän-Dal under flera säsonger. Nu står det klart att han följer med laget upp i division 3. Målvakten är en av flera viktiga spelare som har valt att förlänga kontraktet hos de ljusblåa.

Vikens division 3-trupp börjar ta form ordentligt. De senaste dagarna har flera spelare med stort Vikenhjärta valt att förlänga kontrakten.

Målvakten Christoffer Härd är en av dem. I år hade han bäst facit av alla målvakter i serien och släppte bara in 17 mål på 22 matcher och höll nollan tolv gånger.

Ljung stannar

Även backen och lagkaptenen Jacob Ljung, med rutin från division 3-spel med Säffle, och viktiga mittfältarna Adam Johannesson, Rasmus Facht och Emil Lindqvist har alla tackat ja till en fortsättning i klubben.

Rasmus Facht åkte på en knäskada vilket höll honom borta från spel under delar av årets säsong, men räknar med att vara tillbaka i spel nästa år.

– Jag ska i början av december fixa till det som har krånglat med en mindre operation och sen väntar några månaders rehab. Går allt som det ska är jag förhoppningsvis helt redo för spel igen i februari, säger Facht i en intervju på klubbens sociala medier.

Ledartrojkan intakt

Även på ledarbänken börjar det klarna allt mer. Johan Edvardsson, som anslöt till klubben från Värmlandsbro SK inför förra säsongen, fortsätter som assisterande tränare till Thomas Sääv.

– Först och främst så vill man ju att samtliga från årets lag också är med kommande säsong. Vi får inte glömma våra unga killar som knackade på dörren till A-lagspel i år som har alla möjligheter att sparka in dörren nästa år. Sedan får vi kika på vad som finns i närområdet som passar i klubben, laget och kan höja kvaliteten på truppen, säger Johan Edvardsson i en kommentar på klubbens sociala medier.

Även lagledaren Janne ”Bulta” Olsson blir kvar i laget över nästa säsong. Detta innebär att hela tränarstaben från förra året har förlängt.

Vikens trupp just nu

Målvakt: Christoffer Härd

Backar: Erik Svanström, Martin Eriksson, Jacob Ljung

Mittfältare: Simon Schullström, Rasmus Facht, Osama Alali, Ali Jassim, Adam Johannesson, Emil Lindqvist

Anfallare: Emil Eldh

Artikeltaggar

Adam JohannessonBohuslänChristoffer HärdFotbollJacob LjungJohan EdvardssonRasmus FachtSociala medierSportSäffleVärmlandsbro SK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.