Hoppa till huvudinnehållet

Spottade på poliser – åtalas för flera brott

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
När polisen skulle hämta kvinnan ville hon inte följa med. Hon åtalas nu bland annat för våldsamt motstånd. (Arkivbild).
När polisen skulle hämta kvinnan ville hon inte följa med. Hon åtalas nu bland annat för våldsamt motstånd. (Arkivbild). Foto: Carolina Schützer

En kvinna i 30-årsåldern från Melleruds kommun åtalas för flera olika brott. Detta sedan hon gjort våldsamt motstånd mot poliser, spottat mot poliserna och även gjort sönder inredningen på polisbilen.

Det var i slutet av förra året som polisen skulle hämta kvinnan efter beslut om så kallad handräckning. Men kvinnan ville inte följa med poliserna. Hon motsatte sig helt att bli hämtad och i samband med det sparkade hon och försökte slå poliserna. Hon spottade även på dem. I polisbilen gjorde hon sönder klädseln.

Kvinnan, som i förhör har förnekat brott, åtalas på tre punkter; våldsamt motstånd, skadegörelse och förgripelse mot tjänsteman.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättFörhörMellerudSkadegörelseÅtal

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.