Hoppa till huvudinnehållet

Topplacering för Elin i Miss Europe: ”Supernöjd!”

Publicerad:
Reporter Diana Dragic
Diana Dragic
diana.dragic@saffletidningen.se
Elin Eriksson från Säffle kom på en fjärde plats i Miss Europe.
Elin Eriksson från Säffle kom på en fjärde plats i Miss Europe. Foto: Privat

I torsdags tävlade Elin Eriksson från Säffle i Miss Europe i Italien. Trots att det var hennes debut på skönhetstävling åker hon nu hem med en topplacering.

– Jag är supernöjd! Jag hade verkligen inte förväntat mig det.

Det har varit ett par långa dagar och få timmars sömn däremellan för Elin, som har varit i Italien sedan i tisdags för att delta i skönhetstävlingen Miss Europe Continental.

I skrivande stund befann sig Elin på planet på väg hem till Sverige och Värmland och hon är mer än nöjd med hur torsdagens tävling gick. Hon placerade sig på en fjärde plats bland totalt 54 deltagare.

– Jag är supernöjd! Jag hade verkligen inte förväntat mig det.

”Chockad och superglad”

Tävlingsdagen började med styling och sminkning. På plats fanns 15 designer, som valde ut 15 tjejer som skulle få bära deras plagg. Elin blev en av dem.

– En tjej som heter Rosaria Cotumaccio valde mig så jag fick bära en jättesnygg svart, tight klänning på röda mattan.

Därefter var det dags för de tävlande att presentera sig en och en för juryn.

– Då gick man ut på scenen, poserade, gick en catwalk och sen ut igen. Sen gick det ganska snabbt från 54 till 20. Jag var den av de sista de ropade upp, fast det var i slumpmässig ordning.

Elin Eriksson i Rosaria Cotumaccios kreation.
Elin Eriksson i Rosaria Cotumaccios kreation. Foto: Privat

Hur kändes det?

– Jag blev chockad och superglad!

Men det stannade inte där. Elin Eriksson gick därefter vidare till topp tio, och senare även till topp fem.

– Adrenalinet var på topp kan jag säga, men jag blev lite mer nervös för varje gång jag gick vidare och när vi bara var fem kvar skulle vi svara på en fråga som juryn ställde. Då fick jag lite black out och blev jättenervös. Under press så är jag inte så bra på engelska heller, skrattar Elin.

Så här i efterhand är Elin Eriksson väldigt nöjd med sin insats och att hon valde att ställa upp i tävlingen. Hon åker inte bara hem med nya upplevelser och erfarenheter, utan också med nyfunna vänner.

– Nu ska det bli så skönt att komma hem! Jag ska sova en hel dag tror jag, haha.

– Men det är samtidigt lite vemodigt för vi har varit ett så skönt gäng och alla har varit så snälla, så det känns tråkigt att åka ifrån dem även om jag vet att vi kommer hålla kontakten, särskilt jag och min rumskamrat som är den mest fantastiska person jag har träffat, säger Elin.

Vad tänker du om att du har genomfört den här tävlingen så här i efterhand?

– Det har helt klart varit en utmaning på många sätt. Jag tycker till exempel inte om att visa mig i bikini, men jag är stolt över att jag gjorde det. Det har ju varit grejen hela tiden – att göra något som jag inte är bekväm med och övervinna det, så check på den, säger Elin Eriksson.

Artikeltaggar

DesignItalienKläderNöje/KulturSkönhetSminkSäffleVärmlands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.