Hoppa till huvudinnehållet

Grov misshandel på bank i Säffle – man anhållen

Publicerad:
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
En man anhölls efter att ha attackerat två i personalen hos banken. ”Han greps på annan plats”, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisregion Bergslagen.
En man anhölls efter att ha attackerat två i personalen hos banken. ”Han greps på annan plats”, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisregion Bergslagen. Foto: Petra Lundgren

En man har gripits efter polisinsatsen på Nordea i Säffle under gårdagen. Han misstänks för grov misshandel samt misshandel och har efter gripandet också anhållits.

– Han greps på annan plats, säger Mats Öhman, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

Tidningen rapporterade om händelsen på banken under gårdagen. Två personer i personalen ska ha blivit attackerade och misshandlade av en man i 35-årsåldern inne på banken. Den ena misshandeln rubriceras som grov.

– Den ena målsägaren skadades i både kropp och ansikte, medan den andra ska ha fått något lindrigare skador. Mer än så vill jag inte gå in på skadeläget, säger Mats Öhman.

Polisen grep den misstänkte mannen under måndagskvällen, men inte inne på banken.

– Han greps på annan plats, och det ska ha gått odramatiskt till.

Polisen är fortsatt förtegen kring händelseförloppet.

– Den misstänkte mannen ska höras, och det finns vittnen till händelsen. Utredningen är färsk och den kommer få visa vad som har hänt.

Polis har gripit en man misstänkt för grov misshandel på Nordea i Säffle. Arkivbild.
Polis har gripit en man misstänkt för grov misshandel på Nordea i Säffle. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Nordea i Säffle kommer hålla stängt under dagen med anledning av händelsen.

– Kontoret kommer vara stängt. Vi följer utredningsskedet och har inget mer att tillägga, sa Nordeas presskontakt David Henriksson under måndagen.

Polisinsats på bank: ”Vi jobbar brett med ett flertal olika utredningsåtgärder”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättMats ÖhmanMisshandelNordeaSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.