Hoppa till huvudinnehållet

Kantens Beauty tvåa i treåringsloppet på Färjestad

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Det blev en andraplats för Åmålsregistrerade hästen Kantens Beauty på Färjestad på måndagskvällen./ARKIVBILD
Det blev en andraplats för Åmålsregistrerade hästen Kantens Beauty på Färjestad på måndagskvällen./ARKIVBILD Foto: HP Skoglund

Det blev en lite småkylig kväll på Färjestadstravet där dock Kantens Beauty värmde i treåringsloppet.

Tomas Blom från Åsensbruk är uppfödare, ägare och tränare till det treåriga stoet som kördes till ett mersmakande andrapris av Jan Silvén.

Silvén bjöd Kantens Beauty på ett fint lopp i tredje invändigt och kunde på sista långsidan komma ut i andra utvändigt och rygg på Kim Peek.

Inne på upploppet tog Kim Peek över ledningen och blev spurtrakan ner hårt utmanad av Kantens Beauty. Det blev hårt på linjen, där dock Kim Peek hade huvudet först.

Detta var karriärens tredje start för Kantens Beauty som inledde med två tredjeplatser och nu ett andrapris på tiden 1.16,9/2 140 meter med sista 500 meterna efter 1.13,0. Andrapriset i detta treåringslopp löd på 20 000 kronor.

En tredjeplats

Från kvällen kan vi också rapportera att Torbjörn Johanssons Hermes T.M. tog ett tredjepris med Ann-Charlotte Larsson i sulkyn.

För Explode blev det ett fjärdepris då han gick i mål med krafter kvar utan fritt spelrum över upploppet.

Prisplacerade denna kväll var också Picture Perfect, Bless Me och Zonny B.Good.

Artikeltaggar

Ann-Charlotte LarssonFärjestadstravetJan SilvénSportTravÅsensbruk

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.