Hoppa till huvudinnehållet

Fick fängelse för olovlig körning i oktober - nu åtalas Säfflebon igen

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Foto: Johan Nilsson/TT

En 61-årig Säfflebo åtalas misstänk för olovlig körning - och det är inte första gången. Därför bör brottet också bedömas som grovt enligt åtalet.

Mannen har enligt åtalet kört personbil utan att ha rätt till det. Detta ska ha hänt i början av november i år vid OKQ8 i Säffle. Brottet bör bedömas som grovt eftersom han tidigare lagförts för olovlig körning.

Säfflebon förnekar brott, trots att han saknar körkortsbehörighet.

Han dömdes senast till fängelse i två månader för grov olovlig körning den 19 oktober i år. Fängelse blev det eftersom det är fråga om ännu ett återfall av grov olovlig körning. Tingsrätten bedömde då att det fanns förutsättningar att förverka bilen för att förebygga fortsatt brottslighet.

Men nu är han alltså åtalad misstänk för ännu en grov olovlig körning - med en annan bil. Även den här gången yrkar åklagaren på att bilen ska förverkas från mannen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättOKQ8Olovlig körningSäffleÅtal

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.