Hoppa till huvudinnehållet

Sune Tholin i valberedningen för börsnoterat telekombolag

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Transtema Group arbetar med fiberutbyggnad och service på kommunikationsnät.
Transtema Group arbetar med fiberutbyggnad och service på kommunikationsnät. Foto: Anders Wiklund/TT

Som en av de större ägarna i börsnoterade Transtema Group har Åmålsbon Sune Tholin utsetts till ledamot av den valberedning som vid årsstämman 2024 bland annat ska föreslå styrelse för bolaget.

Transtema har sitt huvudkontor i Mölndal och är noterat på Stockholmsbörsens huvudlista. Bolaget sysslar med fiberutbyggnad och service på kommunikationsnät. I Sverige och Norge har bolaget cirka 1300 anställda. Årsomsättningen är nära tre miljarder kronor.

– Vid min ålder känns det bra med tidsbegränsade uppdrag av det här slaget, kommenterar Sune Tholin.

– Sen jag för tio år sen lämnade tidnings- och informationsbranschen, har jag i huvudsak intresserat mig för telekomsektorn. Och just Transtema är ett av de större engagemangen.

– Det har varit lite stiltje ett tag. Men jag räknar med att det vänder för telekom när nödvändig utbyggnad av 5G-nätet kommer igång igen, säger Tholin.

Artikeltaggar

EkonomiMölndalNorgeNäringslivStyrelserSune TholinTeknik och vetenskapValberedning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.