Hoppa till huvudinnehållet

Dalslandskommunerna anordnade rekryteringsträff – sex från Mustadfors fick jobb

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Norbag AB, som tillverkar papperspåsar, har anställt sex personer efter rekryteringsträffen.
Norbag AB, som tillverkar papperspåsar, har anställt sex personer efter rekryteringsträffen. Foto: Conny Hultgren

Ett 20-tal arbetsgivare var på plats vid den rekryteringsträff som anordnades sedan beskedet kom att Mustadfors bruk ska flytta sin produktion till Colombia.

Kontakter knöts och flera anställningar gjordes på plats.

Norbag AB i Bengtsfors, som tillverkar papperspåsar, var ett av företagen som deltog.

– Det var ett bra initiativ, vi anställde två personer direkt på plats. Sedan ringde vi några efteråt så vi har anställt sex personer, säger Mikael Edman som är produktionschef på Bengtsforsenheten.

Mikael Edman är produktionschef vid påsfabriken i Bengtsfors.
Mikael Edman är produktionschef vid påsfabriken i Bengtsfors. Foto: Conny Hultgren

Företaget har produktion i Töcksfors sedan tidigare och etablerade en fabrik på Majberget i Bengtsfors 2021 som nu går mycket bra.

– Det går som tåget. Vi har investerat i två nya maskiner, en kommer i maj nästa år och en i augusti. Det kommer att bli fler nyanställningar nästa år, säger Mikael Edman som också berättar att de skickat sin första pall med kompostpåsar till USA för påseende.

Idag är totalt 38 anställda i Bengtsforsfabriken.

När beskedet kom att Mustadfors bruk skulle flytta sin produktion till Colombia hade kommunerna i Dalsland precis kartlagt kompetensbehoven hos de lokala näringsidkarna. Det visade sig att den kompetens som de anställda har var det som företagen efterfrågade.

Därför anordnade Dalslandskommunerna tillsammans med andra aktörer en rekryteringsträff. Där fick de anställda på bruket möta företag som behövde rekrytera nya medarbetare.

Mustadfors bruk flyttar produktionen till Colombia

Artikeltaggar

AnställningarArbeteArbetsgivareBengtsforsColombiaMustadforsNorbag AB

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.