Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls BC räckte inte till mot serieledaren: ”En klass bättre än oss”

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Leo Andersson har gjort en bra säsong i ÅBC så här långt. Hemma mot LC 17 BK hade han återigen högst poäng i laget.
Leo Andersson har gjort en bra säsong i ÅBC så här långt. Hemma mot LC 17 BK hade han återigen högst poäng i laget. Foto: Fredrik Tacacho

Ett alltför ojämnt Åmåls BC räckte inte till mot serieledaren LC 17 BK från Kristinehamn. Lördagens hemmamatch slutade 5–15.

– LC 17 BK är egentligen för bra för den här serien, säger Claes Lindh, spelare i Åmåls BC.

Det gästande Kristinehamnslaget hade bra kontroll matchen igenom och vann serierna med övertygande 4–1 , 3–2, 4–1 och 4–1.

– LC 17 var helt enkelt en klass bättre än oss, säger Claes Lindh.

För ojämnt

Åmål gjorde en okej insats men var lite för ojämnt och hade behövt höja sig ytterligare några snäpp för att kunna hota serieledaren.

– Vi skulle ha behövt spela bra allihop för att vinna den matchen, säger Claes Lindh.

Dessutom hade man marginalerna mot sig.

– Med lite tur hade det stått 7–7 inför sista serien och då hade det varit ett helt annat läge, säger Claes Lindh.

Leo bäst

Leo Andersson var för dagen bäst i Åmål på sina 851 poäng. Även Anders Fagerström och Michael Grönkvist gjorde bra ifrån sig, på 812 respektive 805 poäng.

Efter segern i Åmål fortsatte LC 17 BK till Ed för match mot Edsbowlarna och även där blev det vinst, med 12–8.

Åmål är kvar på åttonde plats i tabellen, med åtta inspelade poäng på tio matcher. Mittenskiktet av serien är jämnt och ÅBC har bara två poäng upp till femteplacerade Team Mariestad BK F, som för övrigt är det enda laget man inte mött så här långt.

Nöjd hittills

Sett till förutsättningarna, som nykomling i serien och med en relativt tunn trupp, är Claes Lindh nöjd med säsongen så här långt. Samtidigt har laget har ytterligare en växel att lägga i, menar han.

– Jag tycker att vi har gjort det skapligt. När vi går in på andra halvan tror jag att det kan gå ännu bättre. Spelarna i laget vill verkligen vinna och tränar mycket för det.

Först nästa år

Serien gör nu ett långt juluppehåll och Åmål spelar nästa match först lördagen den 13 januari, borta mot KS Edsbowlarna.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland

Åmåls BC – LC 17 BK 5–15 (1–4, 2–3, 1–4, 1–4)

Kägelpoäng: 6059 – 6382

Poäng, ÅBC: Leo Andersson 851, Anders Fagerström 812, Michael Grönqvist 805, Claes Lindh 744, Max Blüme Josefsson 738, Andreas Dalbert, 737, Tim Lindberg 688, Oliwer Lind 684.

Artikeltaggar

KS EdsbowlarnaLC 17 BKSportTeam MariestadÅmålÅmåls BC

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.