Hoppa till huvudinnehållet

Buss med 25 personer ombord i trafikolycka

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
En buss med 25 personer ombord körde ner i diket utanför Valbo-Ryr på måndagsmorgonen.
En buss med 25 personer ombord körde ner i diket utanför Valbo-Ryr på måndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/TT

En buss med omkring 25 personer ombord körde på måndagsmorgonen ner i diket på väg 924 utanför Valbo-Ryr. Polis och räddningstjänst kallades till platsen, men ingen person ska ha blivit skadad. Vägen är åter framkomlig efter olyckan.

Det var vid halv åtta-tiden på morgonen som olyckan inträffade. Den skedde på Munkedalssidan om Valbo-Ryr. Enligt räddningstjänsten var det en privatbuss som körde i diket.

– Det var en annan buss med bakom den som körde i diket, så de passagerare som åkte i den buss som gled ner i diket kunde ta sig ombord på den andra bussen i stället, säger Johan Ytterberg, vakthavande befäl på Närf, Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Inga personskador

Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan och det finns inte heller någon brottsmisstanke.

Såväl polis som räddningstjänst har nu lämnat olycksplatsen, men det kan komma att vara vissa begränsningar i framkomligheten, när bussen ska bärgas senare under dagen.

Artikeltaggar

Färgelanda kommunMunkedalNärfOlyckor och katastroferTrafikolyckor

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.