Hoppa till huvudinnehållet

Wallin och Wennberg tog emot sina Dalslandsmedaljer

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@provinstidningen.se
Tidningsmannen Thomas Wallin och konstnären Elisabeth Wennberg fick i lördags ta emot sina Dalslandsmedaljer i Håverud.
Tidningsmannen Thomas Wallin och konstnären Elisabeth Wennberg fick i lördags ta emot sina Dalslandsmedaljer i Håverud. Foto: Emma Augustsson

Med en glänsande Dalslandsmedalj runt halsen och diplom och bukett i handen. I lördags fick Thomas Wallin och Elisabeth Wennberg ta emot sina prestigefyllda Dalslandsmedaljer på Dalsland Center i Håverud.

Nu har årets Dalslandsmedaljer, nummer 109 och 110 i ordningen, tilldelats tidningen Dalslänningens före detta chefredaktör Thomas Wallin och konstnären Elisabeth Wennberg från Edsleskog.

Medaljerna delades ut av medaljkommitténs ledamöter Barbro Erlandsson Bratt från Dalslands Konstförening, Gerhard Jansson från Dalslands Fornminnes- och Hembygdsförbund samt Andreas Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Dals-Ed.

Elisabeth Wennberg har burit med sig Dalsland världen över: ”Mitt hem på jorden”Wennberg och Wallin tilldelas Dalslandsmedaljen

Det här är Dalslandsmedaljen

Sedan 1960 har Dalslands Fornminnes- och Hembygdsförbund, Dalslands Konstförening samt Dalslandskommunerna delat ut Dalslandsmedaljen till förtjäna mottagare, vilka har gjort landskapet framstående tjänster.

Artikeltaggar

Barbro Erlandsson BrattDalslandDalsland CenterDalslands KonstföreningDalslandsmedaljDalslandsmedaljenDalslänningenElisabeth WennbergGerhard JanssonHåverudKommunstyrelsenKonstMedaljerNöje/KulturThomas WallinTidningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.