Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Sörstafors-Kolbäck får Nordvärmlands plats

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Istället för en resa till Nordvärmland blir det en tur till Västmanland för Viken.
Istället för en resa till Nordvärmland blir det en tur till Västmanland för Viken. Foto: Peter Gustafsson

Holmalunds överklagan avslogs. Det blir Sörstafors-Kolbäck FK som får ta över Nordvärmlands plats i division 3 nordvästra Götaland.

Sörstafors-Kolbäck FK, från trakterna kring Hallstahammar i Västmanland, tar över Nordvärmlands plats i Vikens serie, division 3 nordvästra Götaland.

Frågan gick först till Alingsåslaget Holmalunds IF, men Svenska Fotbollförbundet korrigerade sig och erbjöd istället Sörstafors-Kolbäck platsen. Ett beslut som överklagades av Holmalund, men Svenska Fotbollförbundet avslog överklagan under torsdagen.

Sörstafors-Kolbäck, som bildades 1991, har aldrig spelat så högt upp tidigare. Förra säsongen, som nykomling i division 4, var laget snubblande nära att lyckas kvala sig upp till trean på egen hand. Nu får de alltså chansen ändå, i egenskap av bästa kvallag inom det geografiska området.

”Hårt arbete kommer krävas av spelare, ledare, styrelsen och andra grupper inom föreningen men vi i styrelsen ser inte detta som ett hinder utan som en rolig utmaning och en fantastisk möjlighet som vare sig vi eller herrarna inte ville tacka nej till, dessutom sätter vi Kolbäck på kartan”, skriver Sörstafors-Kolbäck på sin hemsida.

Nordvärmland drar sig ur Vikens serie – saknar både spelare och ledareHar tackat ja till division 3-platsen – beslutet överklagas av annat lag

Artikeltaggar

EkonomiFotbollHallstahammarHolmalunds IFIF VikenSportStyrelserSvenska FotbollförbundetVästmanlands länÖverklaganden

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.