Hoppa till huvudinnehållet

Högheden bjuder in till Knattesvängen och skidtest

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Förra helgen var det USM-kval i slalom på Högheden. På lördag avgörs Knattesvängen och Miniknattesvängen i backen.
Förra helgen var det USM-kval i slalom på Högheden. På lördag avgörs Knattesvängen och Miniknattesvängen i backen. Foto: Andreas Dagström

Knattesvängen, skidtest och uppvisning på hoppkudden. En intensiv lördag väntar på Åmåls skicenter.

– Det kommer bli full rulle förhoppningsvis, säger Arne Johansen, ordförande i Höghedens SLK.

Den gångna helgen gjorde 16–17-åringarna upp i USM-kval i slalom på Högheden. I helgen är det de yngre åkarnas tur att tävla i Edsleskog när Knattesvängen och Miniknattesvängen arrangeras. Intresset för tävlingen är svalt. Endast elva åkare är anmälda, varav tio är från hemmaklubben Höghedens SLK. Och till Miniknattesvängen är bara två åkare anmälda. Utöver hemmaklubben är det bara Göteborgsklubben Väst Alpin SK som kommer till start.

– Det krockar med många andra tävlingar, men vi valde att köra nu ändå för det händer så mycket på helgerna framöver ändå, säger Arne Johansen.

Tävlingen är ett kombinationsrace där ett storslalomåk följs av ett slalomåk.

Skidtest och höga hopp

Parallellt med tävlingarna händer det en hel del annat i backen under lördagen. Flera skidleverantörer kommer att vara på plats för att erbjuda besökarna att testa skidor. Man kommer även kunna testa hjälmar, skidglasögon och eventuellt också elektriska mountainbikecyklar.

– Det kommer ett gäng parkourkillar också som kommer och kör i hoppkudden. Det är samma gäng som var här vid invigningen av hoppkudden förra året, säger Arne Johansen.

Artikeltaggar

EdsleskogHöghedenHöghedens SlalomklubbSkidorSlalomUSMÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.