Hoppa till huvudinnehållet

Det är klart, nya fina gardiner piggar upp så här i besparingstider

Publicerad:
Ordförandeklubban i Åmåls kommunfullmäktige. Bakom den ses de nuvarande gardinerna.
Ordförandeklubban i Åmåls kommunfullmäktige. Bakom den ses de nuvarande gardinerna. Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är ju inte utan att man blir en aning förbryllad och fundersam och kanske en liten aning irriterad, när man får läsa en stor artikel i PD där det stolt talas om att man köpt in nya gardiner till stadshuset för 64000 kronor.

Samtidigt som förtvivlad och maktlös vårdpersonal på äldreboendena i Åmål får besked om stora besparingar och neddragning av personal på grund av kommunens dåliga ekonomi.

Det är så stora neddragningar av personal så det knappt går att få ihop ett arbetsschema, så stora neddragningar av personal så det kommer att bli ensamarbete stora delar av dagen, så stora neddragningar av personal att det kommer att innebära en kraftigt försämrad livskvalité för de gamla och sjuka. Detta leder i sin tur till en oerhört pressad och stressad arbetssituation för vårdpersonalen vilket i sin tur kommer att leda till höga sjukskrivningstal och personal som söker sig från vården.

Men det är klart, nya fina gardiner för 64000 kronor piggar så klart upp i de här bistra besparingstiderna. Men som sagt en liten aning fundersam och förbryllad blir man ju över prioriteringarna hos de som tar besluten.

Fundersam!!

Wania ger Åmålspolitikerna bättre arbetsmiljö – och knyter vanligt folk närmare

Artikeltaggar

BeslutEkonomiStressVårdVård och omsorgÅmålÅmåls kommun