Hoppa till huvudinnehållet

Johannesson sköt segermålet – men det blev nervöst innan Tösses poäng var i hamn

Publicerad:
Per Bäckström
redaktion@provinstidningen.se
17-årige Eddie Gamnis trycker in 7–6 efter förarbete av Fredrik Tacacho.
17-årige Eddie Gamnis trycker in 7–6 efter förarbete av Fredrik Tacacho. Foto: Per Bäckström

Tösse avgick slutligen med segern när de tvålade till Åmotfors med 8–7. Det var en händelserik och jämn match med mycket mål och som böljade fram och tillbaka. I slutändan var det hemmalaget som drog det längsta strået, genom hårt lagarbete, några fina soloprestationer och en gnutta tur.

Innebandysporten har utvecklats enormt under de senaste åren och är numera en kontaktsport som på flera sätt påminner om ishockey eller fotboll. Dessutom går det mäkta snabbt då sporten spelas på en förhållandevis kompakt yta. Vilket sammantaget ger fina förutsättningar för god underhållning. Alla de nämnda ingredienserna fick Karlbergspubliken ta del av när Tösse tog en tung seger mot erkänt skickliga Åmotfors i Värmlandsinnebandyns tredjedivision.

Seger för Tösse – steg åt rätt håll mot Åmotfors

Tidigt mål

Den lyckosamma fredagen började dock i moll för Tösse som släppte in ett mål efter 16 sekunder när Åmotsfors bärande spelare Jimmy Jonsson lirkade in 0–1 till gästerna. Men redan några minuter senare svarade Eddie Gamnis med 1–1. Därefter följdes i princip lagen målmässigt åt genom hela matchen, även om det oftast var Tösse som hade initiativet och befann sig i förarsätet.

Adam Johannesson grundlurade Åmotforsmålvakten Kenny Lindh när han gjorde det viktiga 8–6-målet till Tösse
Adam Johannesson grundlurade Åmotforsmålvakten Kenny Lindh när han gjorde det viktiga 8–6-målet till Tösse Foto: Per Bäckström

Period två som var hemmalagets svagaste lämnade dock en del i övrigt att önska tyckte tränare Niklas Nilsson.

– Jag är väldigt nöjd med det faktum att vi spelar som ett lag och arbetar för varandra. Det är ett måste i den här jämna serien, där alla slår alla. Men i andra perioden har vi en riktig svacka som inte kändes okej.

Som tur var för Tösse kom laget starkt tillbaka i den tredje perioden och grabbade återigen tag i taktpinnen. Tössespelarna spelade mer som ett lag än Åmotfors som litade väldigt mycket på sin lokale stjärnspelare Jimmy Jonsson. Nämnde Jonsson låg bakom nästan allt i anfallsväg för Åmotfors och när han inte skrev in sig själv i målprotokollet stod han för framspelningarna.

Ett exempel på Tösses lagspel och bredd är det som kom att fälla avgörandet i den tredje perioden. Först gjorde Filip Karlsson ett riktigt spektakulärt mål för Tösse som ledde till 6–6. Sedan prickade Eddie Gamnis in 7–6 och slutligen gjorde nygamle innebandyspelaren och tillika Vikenmittfältaren Adam Johannesson 8–6.

 • Tössekaptenen Tobias Pettersson var nöjd efter matchen. Det var viktiga poäng för Tösse i den tajta serien.
  Tössekaptenen Tobias Pettersson var nöjd efter matchen. Det var viktiga poäng för Tösse i den tajta serien. Foto: Per Bäckström
 • Tösses Robin Andersson med Linus Malm i ryggen.
  Tösses Robin Andersson med Linus Malm i ryggen. Foto: Per Bäckström
 • Jonatan Melander på offensiv räd.
  Jonatan Melander på offensiv räd. Foto: Per Bäckström
 • Emil Eldh med bollen.
  Emil Eldh med bollen. Foto: Per Bäckström
 • Adam Johannesson satte det viktiga åttonde målet.
  Adam Johannesson satte det viktiga åttonde målet. Foto: Per Bäckström
 • Timmy Melchersson blev utvisad för fasthållning med två minuter och 16 sekunder kvar av matchen. Men det blev inga mål för Åmotfors i power play-spelet.
  Timmy Melchersson blev utvisad för fasthållning med två minuter och 16 sekunder kvar av matchen. Men det blev inga mål för Åmotfors i power play-spelet. Foto: Per Bäckström
 • Emil Eldh i Tösse rycker ifrån Jimmy Jonsson och Edvin Malmgren i Åmotfors.
  Emil Eldh i Tösse rycker ifrån Jimmy Jonsson och Edvin Malmgren i Åmotfors. Foto: Per Bäckström
 • Målskytten Adam Johannesson gratuleras av lagkamraterna.
  Målskytten Adam Johannesson gratuleras av lagkamraterna. Foto: Per Bäckström
 • Fredrik Tacacho framför Åmotforsmålvakten Kenny Lindh.
  Fredrik Tacacho framför Åmotforsmålvakten Kenny Lindh. Foto: Per Bäckström
 • Tösselaget fick många tillfällen att måljubla.
  Tösselaget fick många tillfällen att måljubla. Foto: Per Bäckström
 • Adam Johannesson på genombrott.
  Adam Johannesson på genombrott. Foto: Per Bäckström
 • Filip Karlsson utmanar Jonas Karlsson.
  Filip Karlsson utmanar Jonas Karlsson. Foto: Per Bäckström
 • Lagkaptenen Tobias Pettersson gav Tösse ledningen med 4–3.
  Lagkaptenen Tobias Pettersson gav Tösse ledningen med 4–3. Foto: Per Bäckström
 • Linus Malm i Åmotfors avancerar med Filip Karlsson i hälarna.
  Linus Malm i Åmotfors avancerar med Filip Karlsson i hälarna. Foto: Per Bäckström

Efter att Johannesson gett sitt lag en tvåmålsledning kändes segern bärgad för ett tag. Segrar skall dock som bekant aldrig tas ut i förskott och efter ytterligare ett mål av Jimmy Jonsson kom Åmotfors tillbaka. Detta följdes av en fasthållning av starke och tuffe Timmy Melchersson som resulterade i en utvisning för hemmalaget. Tösse redde dock slutligen ut det hela och kunde avsluta arbetsveckan med en riktigt skön seger och efterföljande jubel.

Matchfakta

Tösse IF – Åmotfors IF 8–7 (2–1, 3–5, 3–1)

Division 3 Värmland, herrar

Målen: Första perioden: 0–1 Jimmy Jonsson (0.16), 1–1 Eddie Gamnis (2.37), 2–1 Fredrik Tacacho (14.30). Andra perioden: 2–2 Jimmy Jonsson (0.19), 2–3 Jimmy Jonsson (2.42), 3–3 Adam Johannesson (3.01), 4–3 Tobias Pettersson (3.42), 5–3 Emil Eldh (5.44), 5–4 Jonas Karlsson (8.50), 5–5 Jimmy Jonsson (9.42), 5–6 Edvin Malmgren (16.24). Tredje perioden: 6–6 Filip Karlsson (1.04), 7–6 Eddie Gamnis (3.11), 8–6 Adam Johannesson (5.59), 8–7 Jimmy Jonsson (16.55).

Utvisningar: TIF: 5x2 min. ÅIF 3x2 min.

Artikeltaggar

Adam JohannessonDivision 3 VärmlandInnebandySportTobias PetterssonTösseTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.