Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Muddringsarbeten i Åmåls yttre hamn – för första gången på 50 år

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Vänern skall i fortsättningen kunna ta emot fartyg med ett djupgående av 5,30 meter. När man nu muddrar i djuphamnen går man ner till ett djup av 5,70 under sjökortets referensyta.
Vänern skall i fortsättningen kunna ta emot fartyg med ett djupgående av 5,30 meter. När man nu muddrar i djuphamnen går man ner till ett djup av 5,70 under sjökortets referensyta.

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2014

Två GM-medaljer till Åmål. Ebba Wulcan från Åmåls OK blev Götalandsmästare på längdskidor i flickornas elvaårsklass när tävlingarna avgjordes på Långevi i Bengtsfors i helgen. Dessutom blev det ett silver för Hanna Fritz, ÅOK, i damernas 17–18-årsklass efter Klara Svensson från Äspereds IF. Matilda Ruus från Gillberga var snabbast i klassen, men körde utom tävlan.

1999

Åmål förbereder tusenårsskiftet. Åmåls kommun har benat isär problematiken kring det så kallade millenniearbetet. Det handlar inte om problem att få ihop en festkommitté för en stor sekelskiftesbaluns, utan om vem som skall göra vad för att hålla det kommunala datormaskineriet igång även efter årsskiftet 1999–2000. Den 1 maj 1998 påbörjades arbetet i projektet ”IT-säkert 2000” och det har nu kommit så långt att en inventering och kartläggning av alla nödvändiga åtgärder i förvaltningarnas datorer och program är genomförd.

1974

Muddringsarbetet har pågått i Åmåls yttre hamn. Vid mätningar har konstaterats att det bildats vissa ojämnheter på botten. Inte minst uppdagades detta då fartyg för en tid sedan fastnade i bottenslammet. Det är första gången det muddras i hamnen sedan dess tillkomst för 50 år sedan. Muddringen utförs av ett mudderverk från Kristinehamn. Uppskattningsvis kommer kostnaderna för muddringen att belöpa sig till cirka 35000 kronor. Muddermassorna tippas utanför Fogden.

Artikeltaggar

DatorerFartygITTeknik och vetenskapTrafikVänernÅmålÅmåls kommunÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.