Hoppa till huvudinnehållet

Åmål utklassat av Sunne borta – med 4-9

Publicerad:
Sunne IK vann mot Åmåls SK
Sunne IK vann mot Åmåls SK

Åmål lyckades inte alls när man mötte Sunne borta i hockeytvåan västra C herr. Sunne vann med 9-4 (1-1, 4-0, 4-3).

– Åmål hängde med i en period, sedan tar Sunne över matchen och vinner, kommenterade Åmåls tränare Jonas Möörk.

Första perioden var jämn. Åmål inledde bäst och tog ledningen genom Jack Olmstead efter 6.39, men Sunne kvitterade genom Eric Gustafsson bara en minut senare. Sunne spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 6-1 genom två mål av Eric Gustafsson, ett mål av Adam Prytz, ett mål av Erik Gunnarsson och ett mål av Richard Jägermyr. Sunne var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 och matchen med 9-4.

Sunnes Eric Gustafsson gjorde fyra mål, Anders Skoog stod för ett mål och tre assists och Robin Johansson hade tre assists. Jack Olmstead gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Åmål.

Det här betyder att Sunne ligger på femte plats i tabellen, och Åmål är på åttonde och sista plats.

I nästa omgång har Åmål Hammarö borta i Hammarö Ishall, onsdag 14 februari 19.00.

Artikeltaggar

Helmia arenaHockeytvåan Västra CIshockeySunne IKÅmåls SK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.