Hoppa till huvudinnehållet

Smakar det så kostar det

Publicerad:
Päronsalen där Åmåls kommunfullmäktige samlas ska utsmyckas med ett nytt, textilt konstverk formgivet av en Stenebystudent.
Päronsalen där Åmåls kommunfullmäktige samlas ska utsmyckas med ett nytt, textilt konstverk formgivet av en Stenebystudent. Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

64000 spänn!!?? Jaja, smakar det så kostar det.

Det går knappt ett PD-nummer utan att vi får läsa om personal som går på knäna och vädjar om hjälp. Fram till årsskiftet gällde inköpsstopp inom Åmåls kommun.

För gemene man med en gnutta sunt förnuft är det inga större konstigheter att förstå att kommunen har ett riktigt tufft läge ekonomiskt. Snöröjningen har sedan länge sprängt sin budget och vintern är bara halvvägs. Överallt hör man om åtstramningar, stängning av förskola, indragningar av timanställda med mera.

En artikel i tisdagens tidning väcker därför en fråga. Hur i hela friden (läs hellre en riktig svordom) kan kommunen (givet det ekonomiska läget) köpa gardiner för 64000 kronor? Får kommunen inte handla på Jysk eller Ikea? Jag kan inte gardinmarknaden men är säker på att det går att få nåt som funkar lika bra för en betydligt mindre peng.

Svar emotses här i spalten!

Paddel-Ivar

Wania ger Åmålspolitikerna bättre arbetsmiljö – och knyter vanligt folk närmare

Artikeltaggar

BudgetarEkonomiIkeaJyskKommunfullmäktigeSamhälleÅmålÅmåls kommun