Hoppa till huvudinnehållet

GULDHATTARNA PÅ: Åmåls IBK klart för division 4 – med två omgångar kvar att spela

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Åmåls IBK säkrade seriesegern efter 15–8 hemma mot Olsäters SK U.
Åmåls IBK säkrade seriesegern efter 15–8 hemma mot Olsäters SK U. Foto: Åmåls IBK

Efter 15–8-segern mot Olsäters SK U åkte guldhattarna på för Åmåls IBK. Med två omgångar kvar av division 5 central är laget redan klara seriesegrare. Laget har bara förlorat en match den här säsongen och har den imponerande målskillnaden 149–61.

Tvåan Edebäck IBF C, sex poäng bakom Åmål, har två matcher till godo och därmed en reell chans att passera Åmål i tabellen, men då klubben redan har ett lag i fyran får laget inte gå upp. Därmed är Åmåls IBK klart för division 4 – med två matcher kvar att spela.

Åmåls IBK, som hoppade av division 2-spel och började om i division 5 inför säsongen, har som väntat varit i en klass för sig i division 5 central. Det unga laget, med en medelålder på strax över 20 år, har bara förlorat en match i serien och efter 15–8 hemma mot Olsäters SK i söndags säkrades seriesegern, med två omgångar kvar att spela.

– Efter en onödigt svängig första period tar vi tag i matchen i andra perioden för att sedan som tidigare stänga matchen i tredje. En okej insats från många men en extra klapp på axeln till Hugo Karlsson som verkligen hittar rätt i den här matchen. Nu laddar vi om för de två sista bortamatcherna innan serien är över, säger Marcus Bertilsson, som har hållit ihop laget den här säsongen.

– Förhoppningsvis kan vi hitta en tränare till nästa säsong, så att jag ”bara” är spelare nästa säsong, säger han.

Åmåls IBK avslutar seriespelet med två bortamatcher, Lesjöfors IBK den 23 februari och Lysvik IBF U den 9 mars.

Matchfakta

Division 5 central

Åmåls IBK – Olsäters SK U 15–8 (4–5, 6–1, 5–2)

Målskyttar, Åmål: Hugo Karlsson 4, Hugo Rosén 2, Mattheus Thorin 2, Noah Sandin 2, Filip Lindstedt 2, Liam Hero, Oscar Löf, Emil Linder. Olsäter: Robin Laursen 2, Philip Gustafsson 2, Micael Karlsson 2, Jesper Åslund, Leo Tapper.

Utvisningar, Åmål: 2x2, 1x10. Olsäter: 2x2.

Skott: 29–21 (13–5, 8–1, 8–2)

Domare: Kristoffer Andersson, Jimmy Svensson

Publik: 78, i Karlbergshallen

Artikeltaggar

Edebäck IBFHugo RosénInnebandyLesjöforsMattheus ThorinOlsäterOlsäters SKÅmålÅmåls IBK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.