Hoppa till huvudinnehållet

Dödsolyckan: Polisen har strukit misstanken om vållande till annans död

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Det var i torsdags i förra veckan som en personbil kolliderade med en timmerbil på väg 164 i Edsleskog utanför Åmål.
Det var i torsdags i förra veckan som en personbil kolliderade med en timmerbil på väg 164 i Edsleskog utanför Åmål. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Polisen i Västra Götaland har strukit misstanken om vållande till annans död i utredningen efter dödsolyckan på väg 164 i Edsleskog i förra veckan.

I dagsläget utreds ärendet som vårdslöshet i trafik.

Olyckan inträffade i torsdags i förra veckan. Strax väster om Edsleskogs kyrka kolliderade en personbil med en timmerbil, varvid en man i 65-årsåldern hemmahörande i Dalsland omkom.

– Av okänd anledning har föraren av personbilen kommit över i mötande körbana, vilket resulterat i en kollision med lastbilen, konstaterar polisen i Västra Götaland efter olyckan.

Eftersom det är en dödsolycka görs utredningen av trafiksektionen i Vänersborg.

– Den initiala misstanken om vållande till annans död är nedlagd. Vi är ganska klara på att det är föraren av personbilen som brustit här men vi behåller rubriceringen vårdslöshet i trafik för att kunna utreda ärendet vidare, säger Jenny Johansson, förundersökningsledare på trafiksektionen i Vänersborg.

– En misstanke finns också kvar gällande grovt rattfylleri och det gäller timmerbilsföraren. Där har vi ett blodprov som ska iväg på analys för att se om vi ska gå vidare med den utredningen, eller om det ska läggas ned.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDalslandEdsleskogEdsleskogs kyrkaTrafikVållande till annans dödVårdslöshet i trafikVänersborg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.