Hoppa till huvudinnehållet

Gustaf Persson till kvartsfinal i USM-sprinten

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Bröderna Gustaf och Walter Persson körde stafetten tillsammans med Oscar Ahlstedt.
Bröderna Gustaf och Walter Persson körde stafetten tillsammans med Oscar Ahlstedt. Foto: Fredrik Tacacho

I helgen avgjordes USM i längdskidor i klassisk stil, i Ånnaboda utanför Örebro. Åmåls OK:s Gustaf Persson tog sig till kvartsfinal i sprinten.

Gustaf Persson, i H16-klassen, följde upp sin 18:e plats i den inledande distanstävlingen med att ta sig vidare i sprintkvalet. Han var 28:a i prologen och tog en av de sista kvartsfinalplatserna. I kvarten tog det dock stopp, han blev fyra i sitt heat och missade knappt semifinalen. Kvalvinnaren Ville Jutterdal från Vreta Skid o MK vann sedermera även sprintfinalen.

Åmåls OK:s Oscar Ahlstedt, i H15-klassen, tog sig inte vidare från sprintkvalet – åtta sekunder skiljde till en plats i kvartsfinalen.

Åmåls OK hade även med ett lag i den avslutande stafetten, i H15–16-klassen. Gustaf Persson, Oscar Ahlstedt och 14-årige Walter Persson, som ryckte in laget, slutade på plats 20 av de 37 startande lagen. Differensen till det segrande laget Vreta Skid o MK lag 1 var drygt två minuter och 39 sekunder.

Artikeltaggar

SkidorSportSprintStafettUSMÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.