Hoppa till huvudinnehållet

Rävjakt på Karlbergsteatern – Pettson och Findus kommer till Åmål

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Sven Nordqvists populära bok ”Rävjakten” ligger till grund för den pjäs som framförs på Karlbergsteatern på Fredag.
Sven Nordqvists populära bok ”Rävjakten” ligger till grund för den pjäs som framförs på Karlbergsteatern på Fredag. Foto: Pressbild

Sven Nordqvists böcker om gubben Pettson och katten Findus är moderna klassiker. På fredag intar de två älskade karaktärerna Karlbergsteatern i Åmål med pjäsen ”Rävjakten”.

Ett 60-tal spelplatser från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Teatersällskapet Mycket nöje kommer att roa många barnfamiljer under våren med sin uppsättning av ”Rävjakten”. Pjäsen bygger på författaren Sven Nordqvists bok med samma namn, en av hans mest älskade, och handlar om hur Pettson och Findus tar sig an ett uppkommet hot mot gårdens hönor. Planen är att skrämma räven så att den aldrig mer ska våga sig på en höna.

Teatersällskapet utlovar såväl musik och dans som fyrverkeri och spökeri. Rollerna som Pettson och Findus görs av Martin Ibohm och Yasmine Östergren, medan Anders Brandel gestaltar grannen Gustavsson.

Artikeltaggar

BöckerDansFyrverkerierFörfattareLitteraturNöje/KulturSven NordqvistTrelleborgÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.