Hoppa till huvudinnehållet

Så gick det för Bröderna Thörner Aktiebolag senaste året

Publicerad:

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Bröderna Thörner Aktiebolag som nu är klar. Företaget hade ungefär 23 miljoner kronor i omsättning, en ökning på 40,5 procent jämfört med föregående period. Resultatet före skatt är högre än föregående år, drygt två miljoner kronor mot omkring en miljon kronor.

Rörelseresultatet går från ett underskott på cirka 950 000 kronor till ett överskott på knappt 3,3 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 14,2 procent, som är väsentligt bättre än föregående period. Då var rörelsemarginalen negativ, 5,9 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen jordbruk är motsvarande snitt 8,2 procent.

Fakta om Bröderna Thörner

Bröderna Thörner grundades 1991. Bolagets huvudbransch är mjölkproduktion och uppfödning av nötkreatur av mjölkras. Redovisningsperioden löper från juli till juni.

Företaget har sex anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Monica Eva K Andersson Thörner (55).

Så ser branschtoppen ut

Bröderna Thörner har den andra högsta omsättningen i Värmland i sin specifika bransch, som är mjölkproduktion och uppfödning av nötkreatur av mjölkras.

Det finns 19 företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 94 i landet.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivSäffle kommunVärmlands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.