Hoppa till huvudinnehållet

Så gick det för Mikael Jacobsson Måleri & Kakel AB senaste året

Publicerad:

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Mikael Jacobsson Måleri & Kakel AB som nu är klar. Verksamheten står bokförd på knappt 5,3 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 10,1 procent jämfört med föregående period. Resultatet före skatt är högre än föregående år, omkring 200 000 kronor mot 30 000 kronor.

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på omkring 300 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 5,9 procent, som är bättre än föregående period. Då var rörelsemarginalen 1,4 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet är motsvarande snitt 6,8 procent.

Fakta om Mikael Jacobsson Måleri & Kakel

Mikael Jacobsson Måleri & Kakel grundades 2014. Bolagets huvudbransch är golv- och väggbeläggningsarbeten, måleriarbeten och värme- och sanitetsarbeten. Redovisningsperioden löper från juli till juni.

Företaget har fem anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Mikael Jacobsson Måleri & Kakel det 215:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är golv- och väggbeläggningsarbeten.

Företaget är också det 1090:e största i landet. Det finns 262 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.