Hoppa till huvudinnehållet

Therése och Marcus medverkar i ny realityserie

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Therése och Marcus Reidewall är med i Discoverys nya realityserie Renoveringsdrömmar.
Therése och Marcus Reidewall är med i Discoverys nya realityserie Renoveringsdrömmar. Foto: Warner Bros. Discovery

Therése och Marcus Reidewall, 48, är med i Discoverys nya realityserie Renoveringsdrömmar, där svenska par följer sina drömmar och renoverar exceptionella hus med hjälp av Anders Öfvergård.

– Det har varit en kul upplevelse men även väldigt mycket jobb, säger Marcus Reidewall.

I Discoverys nya realityserie möter tittarna svenska familjer som följer sina drömmar och renoverar exceptionella hus med hjälp av tv-snickaren Anders Öfvergård.

Ett av paren är Bengtsforsborna Marcus och Thérese Reidewall. Medan hon är född i Dals Långed är han från Falkenberg. De har renoverat hus i 25 år, mest som en hobby.

– Det här är vårt sjunde. Vi har aldrig haft någon intention att renovera och sälja, utan när vi är klara så brukar vi hitta ett nytt projekt, säger Marcus Reidewall, 48.

Hösten 2022 flyttade de från Värmlandsnäs utanför Säffle till huset i västra Bengtsfors kommun, som de renoverat sedan dess. Det är byggt 1919, ligger vid sjön Husetjärnen mellan Bengtsfors och Ed och hade stått öde i 50 år enligt grannarna.

– Det var hål i taket och ruttet här och där. Det har varit väldigt mycket jobb, men vi har kommit en bit på vägen. Nu har vi vatten, avlopp, kök, badrum och ett litet rum till.Det är inte lika mycket camping som det har varit, men vi har stora barn som inte bor hemma längre, så det har fungerat, säger han.

Blev headhuntade

De sökte inte till programmet utan det var produktionsbolaget Baluba som sökte upp dem.

– Vi brukar ringa och kolla efter ödehus och har gjort i alla år. Det var genom någon på Säffle kommun som de kom i kontakt med oss, säger Marcus Reidewall.

Men till en början var paret, eller åtminstone ena halvan, negativt inställda till att vara med i tv.

– De ringde och ville komma och träffa oss, men jag var inte så sugen på det. Jag är inte en sån som vill synas, jag har inte det behovet. Det var väl mest Therese som tyckte att det verkade som en rolig grej, och det köpte jag. Sen var de ganska duktiga på att övertala mig också.

Premiär i onsdags

Renoveringsdrömmar hade premiär i onsdags, men Therése och Marcus har ännu inte blivit presenterade på allvar även om de medverkar titt som tätt hela säsongen. Inspelningen är redan klar, och den var påfrestande men spännande, menar Marcus.

– Nu i efterhand är det roligt att ha varit med om hur saker och ting går till, och det är är inte alls som man kan tro. Det har varit en kul upplevelse men även väldigt mycket jobb. Att ha ett filmteam eller två att förhålla sig till under en stressande renovering på grund av att vintern kommer.

Anders Öfvergård på besök hos Marcus och Therése.
Anders Öfvergård på besök hos Marcus och Therése. Foto: Warner Bros. Discovery

De har dock inte fått någon förhandsvisning utan vet lika lite som oss andra om kommande avsnitt. Marcus är spänd på att se sig själv på tv.

Skräckblandad förtjusning?

– Ja, man ser ju inte klok ut, så jag vet inte om det finns nån förtjusning alls, säger han och skrattar.

Hur var det att träffa ”arga snickaren” då?

– Jo men det var trevligt. Jag är ingen tv-junkie men jag har ju sett honom. Det var intressant att träffa honom och se hans syn på saker och ting.

Huset är, tv-renoveringen till trots, ännu inte helt klart.

– Det vi skulle vara klara med inför ”revealen” var kök, badrum och glasveranda. Sen fick ett rum till som inte var med i programmet. Det är mycket kvar på huset innan det är klart utvändigt, säger han.

Programmet sänds i Kanal 5 och Discoverys egen strömningstjänst.

Artikeltaggar

Anders ÖfvergårdDals LångedDiscoveryKanal 5MänskligtSäffleTVVAVattenVärmlandsnäs

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.