Hoppa till huvudinnehållet

Åmålshäst bara ett huvud från seger på Färjestads V64

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Målfoto från Färjestads V64-6.
Målfoto från Färjestads V64-6.

I snöstormen på Färjestad under måndagskvällen blev det några bra placeringar för Åmålshästar.

Bäst gick det för Explode i V64-avdelning 6 som efter en fin upploppsraka bara var huvudet från segern.

Från bakspår blev det en resa i fjärde utvändigt och Explode fick heller ingen bra rygg att gå med i sista halvvarvet vilket föranledde Marcus Hultman att anfalla ute i fjärdespår. Det bet bra hela tiden och femåringen visade att han är i fin form inför kommande starter då han avslutade rykande.

Åmåls travbanechef, Tomas Eklund, äger och tränar Explode som närmar sig 400 000 kronor insprunget hittills i karriären.

Sjaman var dock tapper i ledningen i det tuffa tempot och höll undan på tiden 1.14,5a/1 640 meter vilket också blev tiden för Explode på denna snömoddiga banan.

I V64-avdelning 4 gjorde Marcia Griffiths ett bra dagsverke som trea och höll bra från ledningen med Nicklas Nilsson i sulkyn.

Tränar gör Sofie Karlsson som också hade Global Cutthecrap till start som tog en penningplacering i V64-avdelning 2, fastlåst och med mycket krafter kvar. Även här var det Nicklas Nilsson i sulkysätet.

Bra avslutning levererade Lomelino för Hans-Olof Lundgren och det blev ett femtepris trots galoppinslag under vägen efter att blivit störd på sista långsidan.

Artikeltaggar

FärjestadstravetMarcus HultmanNicklas NilssonSofie KarlssonTomas EklundTravV64Åmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.