Hoppa till huvudinnehållet

Skickliga musiker sprider jazzstämning på hotellkonsert

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@provinstidningen.se
Ulf Johansson Werre gästar Säffle i sällskap av två andra rutinerade musiker för en kväll i jazzens anda.
Ulf Johansson Werre gästar Säffle i sällskap av två andra rutinerade musiker för en kväll i jazzens anda. Foto: Pressbild

På torsdag blir det jazz i stora lass i Säffle.

Då tar solisterna och orkesterledarna Ulf Johansson Werre och Klas Lindqvist med sig den eftertraktade trummisen Marcus Lewin för en kvällskonsert på First Hotel Royal.

Det är den flerfaldigt prisade Ulf Johansson Werre, som varit verksam med sång, piano och trombon både nationellt och internationellt sedan 1970-talet, och den storbandsrutinerade Klas Lindqvist som är en fena på altsaxofon, klarinett och piano, som uppträder på konserten The art of swing på First Hotel Royal i Säffle den 15 februari.

Egentligen skulle den musikaliska duon haft med sig Oscar Johansson Werre, som på grund av förhinder istället ersätts av Marcus Lewin. Han spelar trummor och percussion, och har turnerat världen över tillsammans med Bazz Brothers. Han har även spelat med Putte Wickman, Robert Wells, Arne Domnerus, Scott Hamilton och Barney Kessel. I dag är Marcus Lewin en eftertraktad musiklärare och håller workshoppar i både Sverige och Norge.

Artikeltaggar

First Hotel RoyalKonserterMarcus LewinMusikNorgeSångSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.